Zobrazení: vizuální, textové

Denisa Krausová

denisakrausova.net [aktuální verze]

Životopis a ukázka z díla (malby a sochy) české výtvarné umělkyně, finalistky ceny NG 333 za rok 2010, kterou uděluje Národní galerie v Praze.

Vydavatel: Krausová, Denisa

Křížky a vetřelci : katalog drobného umění na území Plzně

krizkyavetrelci.plzne.cz [aktuální verze]

Projekt Křížky a vetřelci mapuje drobné umění na území města Plzně. Zaměřuje se, jak na umění z doby normalizace, tak na sakrální památky, jako jsou křížky či kapličky.

Vydavatel: Pěstuj prostor

Licence: CC BY-SA 4.0

Martin Mainer

mainer.cz [aktuální verze]

Životopis, texty, výběrové ukázky malby, kresby, sošek a další tvorby českého výtvarného umělce, držitele Ceny Jindřicha Chalupeckého za rok 1993.

Vydavatel: Mainer, Martin

Michal Gabriel

michal-gabriel.cz [aktuální verze]

Biografie, výstavy, fotogalerie díla a informace o instalaci vybraných uměleckých objektů českého sochaře Michala Gabriela, zakládajícího člena výtvarné skupiny Tvrdohlaví a laureáta ceny Jindřicha Chalupeckého za rok 1995.

Vydavatel: Gabriel, Michal

Ostravské sochy : databáze uměleckých děl v architektuře a veřejném prostoru města Ostravy

ostravskesochy.cz [aktuální verze]

Databáze uměleckých děl na území města Ostravy, která se snaží představit pokud možno úplný pohled na uměleckou výzdobu města v současnosti i historii. Mapuje tedy existující i zaniklá díla. Zaznamenává sochy, reliéfy, fontány, umělecky ztvárněné památníky a pamětní desky, mozaiky, sgrafita, vitráže, dekorativní stěny ad. v exteriérech i interiérech. Doplněna je bohatou obrazovou přílohou.

Vydavatel: Spolek Fiducia

Pražský pantheon

prazskypantheon.cz [aktuální verze]

Internetový průvodce po pamětních deskách, bystách, sochách a pomnících, jež Praha postavila a zbourala osobnostem od knížete Václava po herce Hrušínského.

Vydavatel: Gardelka, Tomáš

Licence: CC BY-NC-SA 4.0
1