Zobrazení: vizuální, textové

Action galleries

actiongalleries.info [aktuální verze]

Stránky projektu, který mapuje nezávislou galerijní scénu v České republice. Seznam a popis vybraných galerií, informace o aktuálních výstavách, přednáškách a konferencí.

Vydavatel: Sýkorová, Lenka

Alice Nikitinová

alicenikitinova.net [aktuální verze]

Ukázka z díla, projekty a životopis české výtvarné umělkyně Alice Nikitinové.

Vydavatel: Nikitinová, Alice

Armaturka

armaturka-usti.cz/ [aktuální verze]

Stránky prostoru zaměřeného nejen na prezentaci umění a designu, ale i na diskusi nad současnými trendy, na tvůrčí experimenty, workshopy, kulturní akce, výzkum a vzdělávání. Sídlí zde galerie, rezidenční ateliéry, lektorské centrum, multioborová platforma Inkubátor Předlice.

Vydavatel: Univerzita J. E. Purkyně

ARSkontakt

www.arskontakt.org [aktuální verze]

Stránky organizace, která se věnuje podpoře současného výtvarného umění. Obsahují přehled projektů pořádaných organizací a přehled vydaných publikací, informace o aktuálních výstavách a ukázky z děl jednotlivých autorů.

Vydavatel: Mgr. Kateřina Hédervári Tučková

Art for Good

www.artforgood.cz [aktuální verze]

Webové stránky zaměřené zejména na prezentaci výstav výtvarného umění, obsahují virtuální prohlídky, informace o umělcích, dílech, knihách.

Vydavatel: Art for Good

Ateliér Josefa Sudka

www.atelierjosefasudka.cz [aktuální verze]

Stránky galerie sídlící v bývalém ateliéru fotografa Josefa Sudka. Informace o galerii, sbírce fotografií a pořádaných výstavách.

Vydavatel: PPF Art

České muzeum výtvarných umění

www.cmvu.cz [aktuální verze]

Informace o Českém muzeu výtvarných umění v Praze, program výstav, sbírky, informace o historickém vývoji českého výtvarného umění. Součástí je seznam českých výtvarných umělců

Vydavatel: České muzeum výtvarných umění

DOX : centrum současného umění

www.doxprague.org [aktuální verze]

Stránky instituce, která představuje současné umění a zaměřuje se nejen na malířství, ale i na architekturu, design nebo nová média. Informace o centru a jeho činnosti, přehled výstav, kulturních a dalších doprovodných akcí.

Vydavatel: DOX Centrum současného umění

Europa Jagellonica 1386-1572 : umění a kultura ve střední Evropě za vlády Jagellonců

www.europajagellonica.eu [aktuální verze]

Stránky představují mezinárodní výstavní projekt, zaměřený na umění a kulturu přelomu pozdního středověku a raného novověku. Obsahují informace o výstavě, doprovodných projektech, historii rodu Jagellonců a fotografie vybraných exponátů.

Vydavatel: Galerie Středočeského kraje

Galerie Rudolfinum

www.galerierudolfinum.cz [aktuální verze]

Webové stránky významné české galerie zaměřené na prezentaci současného českého i zahraničního umění, zahrnují informace o galerii, aktuálních výstavách, doprovodném programu, archiv výstav.

Vydavatel: Galerie Rudolfinum

Galerie Vernon

www.galerievernon.com [aktuální verze]

Web Galerie Vernon obsahuje ukázky z práce současných českých výtvarných umělců, informace o veletrzích a výstav organizovaných galerií. Součástí je i newsletter galerie

Vydavatel: Vernon Consulting

Galerie XY

sites.google.com/a/xyolomouc.com/galerie/ [aktuální verze]

Webové stránky olomoucké galerie zaměřené na současné výtvarné umění. Informace o galerii a přehled pořádaných akcí a výstav.

Vydavatel: Galerie XY

Licence: CC BY-NC-ND 4.0
1 2 3