Zobrazení: vizuální, textové

Bund der Deutschen in Böhmen, e.V.

www.deutschboehmen.com [aktuální verze]

Stránky spolku, který se snaží o zachování německého jazyka a „kulturního dědictví Egerlandu“, ochranu zájmů německé menšiny a mezinárodní porozumění mezi Němci a Čechy.

Vydavatel: Spolek Němců v Čechách

Licence: CC BY 4.0

Černá sanitka a jiné děsivé příběhy

www.cernasanitka.cz [aktuální verze]

Stránky zaměřené na moderní slovesný folklor tzv. městské pověsti. Stručná realistická vyprávění ze současnosti, zejména děsivé příběhy, které v různých variacích kolují v ústním podání mezi lidmi.

Vydavatel: PLOT

Česká dechovka : evropský portál české dechovky

dechovka.eu [aktuální verze]

Stránky mapují minulou i současnou scénu české dechové hudby: skladatelé, kapely, texty vybraných skladeb, seznam hudebních akcí. Součástí je česko-německý lexikon z oblasti dechové hudby. Informace jsou k dispozici v českém a německém jazyce.

Vydavatel: Sprinzl, Antonín

Česká národopisná společnost

narodopisnaspolecnost.cz [aktuální verze]

Informace o společnosti, členství, stanovách, historii. Součástí jsou obsahy Národopisného věstníku od r. 2004, seznam národopisné literatury.

Vydavatel: Česká národopisná společnost

České tradice : české tradice z dob dávných i našich

www.ceske-tradice.cz [aktuální verze]

Webové stránky zabývající se lidovými zvyky a tradicemi. Články jsou rozděleny do sekcí Tradice, Recepty, Nápady, Pohlednice, Galerie

Vydavatel: Bestajovský, Martin

Folklorní sdružení ČR

www.folklornisdruzeni.cz [aktuální verze]

Sdružení uchovává a rozvíjí národní kulturní hodnoty a tradice. Zahrnuje informace o lidové hudbě, písni a tanci. Součástí je interaktivní mapa s informacemi o festivalech a souborech

Vydavatel: Folklorní sdružení ČR

Galerie kraslic : Asociace malířek a malířů kraslic České republiky

galeriekraslic.cz [aktuální verze]

Zdroj informuje o tradici zdobení velikonočních kraslic, o aktivitách Asociace. Součástí je Zpravodaj, informace o Asociaci a fotogalerie.

Vydavatel: Asociace malířek a malířů kraslic ČR

International Journal of Culture and Education

www.ijcae.org [aktuální verze]

Časopis v angličtině jehož cílem je uchovávat a propagovat bohaté kulturní dědictví a tradice různých komunit dokumentováním a šířením příběhů, folklóru a zvyků, které je formovaly.

Vydavatel: Vrba, Jan

Licence: CC BY-ND 2.0

Lidovákultura.cz

lidovakultura.cz [aktuální verze]

Webové stránky s tématikou folkloru a tradiční lidové kultury. Stránky obsahují vyčerpávající seznam institucí zaměřených na etnologii, přehled akcí a odborných materiálů zacílených na uchování a šíření projevů tradiční lidové kultury

Vydavatel: Národní ústav lidové kultury

Mezinárodní folklorní festival CIOFF Plzeň

www.mffplzen.eu [aktuální verze]

Stránky folklorního festivalu, kterého se účastní mnohé české i zahraniční folklorní soubory a pořádaného od roku 1997. Informace o festivalu, program, historie a fotogalerie.

Vydavatel: Plzeňská folklorní scéna

Licence: CC BY-SA 4.0

Národopisná revue

revue.nulk.cz [aktuální verze]

Odborný etnologický recenzovaným časopis tematicky zaměřený na oblast tradiční kultury, folklorismu a výzkumům současné společnosti. Plné texty do roku 2010.

Vydavatel: Národní ústav lidové kultury

Slovácké muzeum

www.slovackemuzeum.cz [aktuální verze]

Stránky regionálního muzea, které se zaměřuje na etnografii, archeologii, výtvarné umění a historii Slovácka. Informují o objektech a expozicích, výstavách a aktivitách muzea.

Vydavatel: Slovácké muzeum

1 2