Zobrazení: vizuální, textové

Acta Carpathica Occidentalis

www.muzeumvalassko.cz/acta-carpathica-occidentalis [aktuální verze]

Odborný recenzovaný časopis přináší původní výsledky přírodovědného výzkumu především z regionu Karpat České a Slovenské republiky. Dále personálie, recenze a krátká sdělení faunistického nebo floristického průzkumu a výsledky výzkumu v oblasti ekologické výchovy a příbuzných témat.

Vydavatel: Muzeum regionu Valašsko

Acta Societatis Zoologicae Bohemicae

www.zoospol.cz/publikace/acta-societatis-zoologicae-bohemicae/ [aktuální verze]

Mezinárodní časopis obsahující původní vědecké práce z oblasti všeobecné, použité i systematické zoologie, biografie a knižní recenze.

Vydavatel: Česká zoologická společnost

Acta Universitatis Carolinae Iuridica

karolinum.cz/casopis/auc-iuridica/aktualni-cislo [aktuální verze]

Webové stránky hlavního časopisu Právnické fakulty UK. Vychází od roku 1954, patří tak mezi tradiční právnické časopisy teoretického zaměření. Časopis přináší delší studie i kratší články o jakýchkoli relevantních otázkách v právní teorii i mezinárodním, evropském a vnitrostátním právu. AUCI také publikuje materiály vztahující se k aktuálním otázkám legislativy.

Vydavatel: Univerzita Karlova

AUC Philologica

karolinum.cz/casopis/auc-philologica/aktualni-cislo [aktuální verze]

Akademický časopis publikující jak lingvistické, tak literárně historické a teoretické studie. Nedílnou součástí časopisu jsou i recenze odborných knih a zprávy z akademického prostředí. Plné texty dostupné od roku 2011.

Vydavatel: Univerzita Karlova

Business & IT

bit.fsv.cvut.cz [aktuální verze]

Stránky odborného recenzovaného časopisu zaměřeného na oblast ekonomie, financí, managementu, techniky a informačních technologií.

Vydavatel: ČVUT. Fakulta stavební

Licence: CC BY 4.0

Časopis Aula

www.csvs.cz/aula/ [aktuální verze]

Recenzovaný odborný časopis přinášející původní výzkumné práce z oblasti vysokého školství a vědy a také aktuální diskuse o vysokoškolské a vědní politice.

Vydavatel: Centrum pro studium vysokého školství

Licence: CC BY-NC-SA 4.0

Časopis Psychologie a její kontext

psychkont.osu.cz [aktuální verze]

Odborný časopis zaměřený na široký okruh otázek z teoretické, metodologické oblasti i ze sféry aplikací psychologie do každodenního života.

Vydavatel: Ostravská univerzita. Filozofická fakulta

Licence: CC BY 4.0

Central Bohemia University Publishing

ojs.journals.cz/index.php/ [aktuální verze]

Webové stránky publikační činnosti Central Bohemia University. Obsahují časopisy European Journal of Business and Economics, European Journal of Business and Economics, Social and Natural Sciences Journal, Research Journal of Economics, Business and ICT a konferenční sborníky CBU International Conference Proceedings.

Vydavatel: Central Bohemia University

Licence: CC BY 3.0

Central European Journal for Contemporary Religion

karolinum.cz/casopis/central-european-journal-for-contemporary-religion/aktualni-cislo [aktuální verze]

Odborný časopis v elektronické podobě zaměřený zejména na oblast srovnávacího náboženství a příbuzných témat. Plné texty jsou dostupné od roku 2017.

Vydavatel: Univerzita Karlova

Český lid

ceskylid.avcr.cz [aktuální verze]

Přední český vědecký recenzovaný časopis přináší kvalitní odborné články z oblasti etnologie a sociokulturní antropologie, stejně jako interdisciplinární texty s odpovídajícím teoretickým a metodologickým zaměřením, a to především v češtině, slovenštině a angličtině.

Vydavatel: Akademie věd ČR. Etnologický ústav

Civil Engineering Journal

ojs.cvut.cz/ojs/index.php/cej/index [aktuální verze]

Recenzovaný vědecký časopis v angličtině přináší články z různých oblastí stavebního inženýrství a představuje nejnovější pokroky ve výzkumu a vývoji. Časopis dále informuje o významných akcích na vysokých školách, odborných zkušenostech, strojírenských výstavách a veletrzích.

Vydavatel: ČVUT. Fakulta stavební

Licence: CC BY 4.0

Ekonomická revue : Central european review of economic issues

www.ekf.vsb.cz/cerei/ [aktuální verze]

Webové stránky recenzovaného časopisu zaměřeného na oblast ekonomie, financí, managementu, ekonomiky podniku, aplikaci informatiky a matematiky v ekonomických disciplínách.

Vydavatel: Vysoká škola báňská - TU. Ekonomická fakulta

1 2 3